Apr 052012
 
 5th April 2012 21:01JST  , , , ,  Add comments

Deze week is iedereen opgewonden over het ontluiken van de bloesems aan de inheemse kersenbomen, de sakura. Dit is een jaarlijks fenomeen dat hier enorm gewaardeerd wordt, en ik val er middenin. Hier op de campus staan meerdere sakura, maar toen ik donderdag was er nog geen begin van een bloempje te zien. De bloesems komen echter razendsnel, je ziet ze haast gedurende de dag verder komen. Hier zijn wat foto’s van de afgelopen dagen.

Dinsdag

 

Woensdag

  

Donderdag

Het bekijken van de sakura in bloei heet hanami, en gaat vaak gepaard met een picknick. Dit weekend is hét weekend daarvoor, althans hier in Tokyo en omstreken, want de bloei trekt van het warmere zuiden naar het koudere noorden. Naar ik heb begrepen is het normaliter wat eerder in het jaar, dus ik heb geluk.Dit weekend gaan we zeker ergens kijken, daar kom ik nog op terug.

Ik kwam er deze week achter dat er ook een hanami in het Amsterdamse Bos plaatsvindt, waar recent 400 sakura zijn geplant. Dit jaar is het al geweest, misschien iets voor het volgende?

  2 Responses to “Sakura (1)”

  1. (like)

  2. […] zoals er in het begin van de lente hevig uitgekeken wordt naar de bloesems van de sakura, is men hier in de herfst opgewonden over de juiste tijd om de verkleurende herftbladeren te […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2,859 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

   
© 2012 Aron Beekman Suffusion theme by Sayontan Sinha