Aug 012012
 
 1st August 2012 17:29JST  , , , , ,  Add comments

Het is warm in Tokyo dezer dagen, altijd 30 graden of meer, en vaak vochtig. Niet erg aangenaam weer dus, en dan moet je af en toe wat verzinnen om het allemaal dragelijker te maken. Wat past beter bij de zomer dan ijs? IJs is overal verkrijgbaar en er zijn veel verschillende soorten. Het fenomeen literverpakking kennen ze echter niet, alles gaat per portie.

Anyway, mijn favoriet ronduit is macha-ijs, dat is ijs van groene thee. Macha is gemalen groene thee van hoge kwaliteit, die je niet zozeer hoeft te laten trekken als wel min of meer oplost in heet water. Het is de variant die in thee-ceremonies wordt gebruikt, maar je krijgt het bijvoorbeeld ook bij je kaitenzushi. En je kan er ijs van maken dus.


Het heeft een heerlijke, niet al te zoete, enigszins dorstlessende smaak. Het is waanzinnig populair hier, en bij koffiewinkels kan je ook macha-latte en dergelijke krijgen. Ik begrijp niet waarom het niet ook in Europa op de markt wordt gebracht, ik denk dat het kan aanslaan.

  2 Responses to “Foodlog: macha-ijs”

  1. Volgens aziatische-ingredienten.nl Is het misschien wel te krijgen bij Roppongi Rozengracht 15

  2. Hmm…lekker!! Kijk ernaar uit in Spa als het lukt met de ingrediënten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2,624 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

   
© 2012 Aron Beekman Suffusion theme by Sayontan Sinha