4th April 2012 21:26JST  , , , ,  Add comments

Aangezien ik nog niet echt activiteiten had, behalve het openen van een bankrekening en het inschrijven bij de gemeente op vrijdag, en het goed weer was op zondag, stond ik te popelen om wat te verkennen. Het hielp ook dat ik twee weken lang niet getraind had; ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is.

Na het uitpakken en tunen van de Trek kon ik de wijde wereldstad in. Gelukkig had ik een plattegrond kunnen lenen van een collega, anders was ik binnen de kortste keren de weg kwijt geraakt. Grotere straten en bestemmingen staan ook in Romeinse letters aangegeven, maar dat is niet voldoende om er maar op de bonnefooi op uit te trekken.

Het is hier niet zo makkelijk fietsen als in de Randstad, waar rustige plattelandswegen altijd dichtbij zijn. Gelukkig woon ik niet al te ver van de Arakawa rivier, en langs rivieren loopt meestal een weg. Inderdaad bleek dit heel fatsoenlijk fietsbaar te zijn.

Langs de rivier ligt een enorme hoeveelheid honkbalvelden en golfbanen, beide zeer populair hier. Daarnaast waren er meerdere andere wielrenners, met mooie fietsen, maar niemand was aan het jakkeren. Ik hield het ook rustig, want een eerste verkenningstocht moet niet onder druk staan. Ik ben door de stad teruggefietst, wat wel een beleving is met al het verkeer, maar goed te doen. Uiteindelijk toch 60km gedaan, en ‘s avonds heerlijk de Ronde van Vlaanderen gekeken. Volgende week hopelijk de eerste keer met de Tokyo Cycling Club.

  2 Responses to “Fietsen in Tokyo (1)”

  1. Waar is die like button?

  2. Tja, ik had daar niet in voorzien, omdat ik ervan uit ga dat jullie alles wat ik doe leuk vinden. Maar als je een goede plugin weet, zal ik die erop zetten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2,869 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

   
© 2012 Aron Beekman Suffusion theme by Sayontan Sinha