7th December 2012 17:48JST  ,  Add comments

17.45u JST Vrij heftige aardbeving zojuist, kracht 7.3, op dezelfde plaats als waar vorig jaar de grote was. In Tokyo goed voelbaar maar zelf geen merkbare schade. Het waarschuwingsysteem ging op alle telefoons af, ongeveer een minuut voordat het hier kwam. Tsunami-alarm voor de oostkust, maar niet van dezelfde aard als vorig jaar.

22.40u JST. Het lijkt allemaal reuze meegevallen. De tsunami was niet veel meer dan een meter. Shinkansentreinen zijn preventief stilgezet. Telefoonlijnen waren overbelast. Nieuws vind je bijvoorbeeld bij Asahi Shimbun en de BBC.

(mogelijk meer nieuws later)

  2 Responses to “Aardbeving 2012-12-07”

  1. Oei. Wat deed jij in die minuut na dat telefonische alarm?

    • Ik vroeg aan mijn collegae wat te doen. Iedereen bleef een beetje kijken. Toen de aardbeving dan kwam liep iedereen naar buiten. Op telefoontjes had men snel het epicentrum en de kracht gevonden. Na een paar minuten gingen we weer naar binnen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2,647 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

   
© 2012 Aron Beekman Suffusion theme by Sayontan Sinha